A baloldalon a huzavona, a jobboldalon a választási felkészülés tart

A baloldalon a huzavona, a jobboldalon a választási felkészülés tart

Bő egy év múlva önkormányzati választás lesz Magyarországon. Mind a választók pénzéből finanszírozott városi propagandamédia, mind a politikusok kezdenek ráhangolódni a kampányra. Az Érdi Hírek Aradszki András országgyűlési képviselőt kérdezte.

Alig több 12 hónap van hátra az önkormányzati választásig, így hamarosan elkezdődik a kampányra való felkészülés is. A baloldalon egyelőre még tart a huzavona, láthatóan megy az adok-kapok, a pártok pénzzel, ígéretekkel igyekeznek átcsábítani magukhoz a rivális szövetségesek politikusait, akik közül többen hajlandóak is elárulni az anyapártjukat.

Mindeközben a jobboldal látszólag egyelőre nyugodt vizeken hajózik. De valóban nyugalom van-e vagy ez csak a felszín? Elkezdte-e már a választási felkészülést a Fidesz-KDNP, s ha igen, miféle mozgások várhatóak ezen a térfélen? Lehet-e tudni, ki lesz a polgármesterjelölt Érden és a választókerülethez tartozó többi településen?

–  A jobboldalon soha nem osztogatunk előre pozíciókat, nálunk feladatok vannak, és ezek elvégzéséhez keressük a megfelelő embereket – nyilatkozta az Érdi Híreknek Aradszki András országgyűlési képviselő, választókerületi elnök. A politikus – akit a legutóbbi választáson az érdi polgármester DK-s felesége akart az „agyagba döngölni” sikertelenül – emlékeztetett arra, hogy a Fideszben meghatározott rendje van a jelöltállításnak, a végső szót pedig a helyi tagság, illetve a választókerületi elnök javaslatára alapozva az országos elnökség mondja ki. Ennek ideje még nem jött el, jelenleg a kampányra való felkészülés a feladat, ez a munka viszont elkezdődött.

Kérdésünkre, hogy márpedig hallani a városban olyan politikusokról, akik a Fidesz jelöltjeként megnevezve magukat igyekeznek anyagi és erkölcsi támogatókat gyűjteni, Aradszki András azt mondta: hozzá is eljutottak ezek a hírek, de megerősítette, hogy nincs még hivatalos jelölte a jobboldalnak. „Aki ezzel házal, nem mond igazat és megtéveszti az embereket.

Az pedig teljességgel kizárt, hogy olyan politikust, politikusokat jelöljön a párt, akik korábban a baloldalt erősítve szembementek a Fidesz politikájával, vagy a Fidesz jelöltjével szemben indultak valamelyik választáson,

s ezzel a baloldal esélyeit növelték. Az ilyen embereket mindenhol árulónak hívják, az ő helyük a másik oldalon van. Választókerületi elnökként garantálom, hogy áruló soha nem lesz jelölt a jobboldalon” – tette hozzá a politikus.

erdihirek.hu

A következő 5 év legfontosabb feladata Érden

Az otthonos Érd büszke arra, hogy megyei jogú város. Ezért sokan gondolják azt, hogy érdemes arra, hogy rangjának megfelelő úthálózatot kapjon. Ez az a terület, ahol már mindent megígértek már

Legyen Érd ismét a nyertesek között!

Megújult csapattal jelentkezett a Fidesz a júniusi önkormányzati választáson. Céljuk nem kevesebb, mint hogy elérjék: Érd újból fejlődésnek induljon az elmúlt évek stagnálása után. Interjú Gasparik Gábor érdi Fidesz elnökkel.

Mennetek kell!

„Sok minden korlátozható ma Érden: az átlátható működés, a közpénzek felhasználásának nyomon követése, a tisztességes és elfogulatlan tájékoztatás. A templom harangja speciel még nem.”

Aki ott volt és aki nem

A 2019 őszétől megváltozott önkormányzatban a helyi Fidesz-KDNP frakció is tette a dolgát. Politikai szempontból az egyik legfontosabb feladatunk és felelősségünk az volt, hogy egyben maradjon a táborunk és megmutassuk: mi vagyunk többen a városban.