A baloldal csak a megszorítások politikáját ismeri

Nem kedveznek a közvélemény-kutatási adatok a baloldali összefogásnak a választások előtt. Megeshet, ez is szerepet játszik abban, hogy a Fideszt olyan vádakkal illetik, amelyeket vélhetően maguk sem hisznek el.

A baloldalon továbbra is elfogadhatatlannak tartják a családi adó-visszatérítést és a 13. havi nyugdíj visszaépítését. A társadalom többségének véleményével ellentétes álláspontjuk igazolására azt hazudják, hogy borzasztó állapotban van a magyar gazdaság, és kiürült az államkassza.

Persze ezt semmi nem támasztja alá. A hitelminősítő intézetek Magyarországról szóló jelentései rendre pozitívak, befektetésre ajánlják hazánkat, dicsérik a magyar gazdaságpolitikát. Amelynek eredményességét mutatja, hogy a tavalyi, 7,1 százalékos rekordnövekedés bőven meghaladta az uniós 5,3 százalékos átlagot. A magyar gazdaság teljesítménye háromszor akkora, mint 2010-ben volt. Egymillióval nőtt a foglalkoztatottak száma, jelentősen csökkentek az adóterhek, nemzetközi mércével is kimagasló a hazai beruházási ráta, ráadásul – a koronavírus-járvány miatt kialakult válság leküzdése után – ismét apad az államadósság. Az eredmények között érdemes azt is megemlíteni, hogy az elmúlt tizenkét évben az állami vagyon értéke 11 ezer milliárd forintról csaknem húszezer milliárd forintra emelkedett. Az ország kedvező pénzügyi állapotát mutatja az is, hogy ha beüt egy krízis, akkor annak kezeléséhez nem kell a Nemzetközi Valutaalaphoz fordulni. A kormány a források átcsoportosításával saját maga tudja kezelni a helyzetet.

Legutóbb 2010 előtt volt romokban a magyar gazdaság. Akkor a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank és az Európai Unió gigahitele mentette meg a csődtől az országot.

A balliberális kormányok nyolcéves ámokfutása okozta ezt a helyzetet, amelyet tovább rontott a 2008-as pénzügyi válság. Megszorításoktól megszorításokig bukdácsolt az ország. Nyolcvanszor(!) emelt adót a baloldal, megszüntették a 13. havi nyugdíjat, megvonták a családi támogatásokat, kórházakat zártak be, miközben folyamatosan nőtt az energia ára is. A fordulat a Fidesz választási győzelmével következett be, ekkor ért véget a megszorítások politikája. Hiteltelen az a baloldali riogatás, hogy ha most is a Fidesz nyer, akkor megszorítások lesznek, mert erre 2010 óta nem volt példa, pedig akkor valóban rossz volt a gazdasági és a pénzügyi helyzet.

Arra viszont nagy az esély, hogy amennyiben a baloldal nyerne áprilisban, akkor megszorítások lesznek. Kormányon mindig ezt tették. A 2019-es önkormányzati választások után is megkezdték a megszorításokat azokon a településeken, ahol hatalomra jutottak. Érden is ezt történt: hatalomra kerülésük óta csőddel riogatnak, miközben több mint 50 milliárd forint plusszal vették át a város irányítását. Mégis leállították a fejlesztéseket, sőt, a koronavírus kellős közepén Bősz Anett férje egy polgármesteri rendelettel megemelte a helyi vállalkozók adóját. A kormánynak kellett közbelépnie, így végül nem lett semmi a megszorításból.

Az már most tudható, hogy a jelenlegi rezsicsökkentés politikáját feladnák. Piaci árakat kellene fizetnie a lakossági fogyasztók döntő többségének, ez már önmagában hatalmas megszorító intézkedésnek minősülne.

A baloldal politikusai közül ráadásul többen azt szorgalmazzák, hogy azonnal zárja le Magyarország az Oroszországból érkező energiahordozók előtt az utat. Ebből arra is lehetne következtetni, hogy ők kormányon megtennék ezt. Ez szintén árrobbanáshoz vezetne.

Az április 3-i választás nemcsak az eddigi eredmények megőrzése miatt kulcsfontosságú, hanem azért is, hogy meg tudjuk védeni a magyar gazdaságot a háborús helyzet kitettségétől.

Főoldalról ajánljuk

T. Mészáros András: A politikai hazugságok árát az érdiek fizetik meg

A város baloldali politikai többsége megszavazta Érd idei költségvetését. Ahogy Csőzik László fogalmazott, „gúzsba kötve táncol a város” 2023-ban. A közgyűlés Fidesz-frakciója nemmel szavazott a költségvetési rendeletre. Ennek okairól kérdeztük T. Mészáros András frakcióvezetőt, a város korábbi polgármesterét.

A BEZÁRÁSOKRA SZAVAZNÁNAK CSŐZIKÉK – AZ ÉRDI FIDESZ 2,4 MILLIÁRD FORINTOS REZSIMENTŐ CSOMAGOT TETT AZ ASZTALRA

Sport-és kulturális intézmények bezárására tesz javaslatot a holnapi közgyűlésen Csőzik László és baloldali csapata. A testületben kisebbségben lévő érdi Fidesz ezzel szemben olyan, közel egy milliárd forintos takarékossági csomagot javasol, amelynek elfogadása esetén elkerülhetőek lennének a bezárások. Közben a kormány 42 millió forintot szavazott meg Érdnek az Érd Aréna nyitva tartására.

Városi rendezvényekre idén is sok pénze lesz a városnak

Miközben évek óta siránkozik a városvezetés, hogy szinte semmire nincs pénze az önkormányzatnak, azért a jó kis szelfi lehetőségeket biztosító rendezvényekre két kézzel szórja a pénzt. Mivel a hivatalos tájékoztatás nem árulja el, hogy mindez mibe kerül és ki fizeti, ezért utánajártunk.

Lesz-e elég hitünk?

„Ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” – mondja Jézus apostolainak a holdkóros ember meggyógyítása után (Mk 17,21).