770 millió forint rendkívüli támogatást kapott Érd a kormánytól

Miután az elmúlt két évben jelentősen, 1,2 milliárd forinttal növelte az érdi önkormányzat évente folyósítandó normatív támogatását, a kormány most dr. Aradszki András országgyűlési képviselő közbenjárására egy újabb rendkívüli támogatásról döntött.

A polgármesteri tájékoztatása szerint az elmúlt év utolsó napján közel 850 millió forint szabadon használható pénzeszköz volt az érdi önkormányzat és intézményei bankszámláján. Ez azért is lehetett – és ez szintén a hivatalos beszámolókban szerepelt –, mert az önkormányzat 2020-as adóbevételei nem csökkentek jelentős mértékben, annak ellenére, hogy nyilatkozataiban Csőzik László ennek ellenkezőjét állította.

Ezen kívül az önkormányzat bankszámláin kb 26.000 millió forint állami támogatás pihent, amit a Modern Városok Program keretében és más pályázatokból érkezett, még az előző városvezetés idején Érdre. Ennek több mint fele olyan pénz, amire már az új városvezetésnek kellett volna kiírni a közbeszerzést. Nem tette meg.

A városvezetés tagjai a másfél éve csak a baloldal politikai érdekeivel törődik,

így a város dolgaival sem idejük, sem kedvük nincs foglalkozni. A polgármester – a többi baloldali városvezetőhöz hasonlóan – engedelmesen ismételgeti a központban gyártott politikai szöveget, hogy nincs elegendő pénze a városnak. Hétről hétre magasabb számokat mond: először egy milliárd forint kiesésről beszélt, ami kettő lett, most négy milliárdot emlegetett. Úgy, hogy olyan tervezett bevételeket is követel, amit soha senki nem ígért meg. Miközben nemhogy kevesebb, de 1,26 milliárddal TÖBB PÉNZBŐL gazdálkodhat, mint az előző vezetés…  

A kormány – annak ellenére, hogy az állam adóbevételei jelentősen csökkentek a járvány hatásai következtében – a nagyvárosokkal közösen áttekintette az önkormányzatok pénzügyi helyzetét. Majd az adóerő-képesség és az egyedi költségvetési helyzetet figyelembe véve döntött arról, hogy melyik városnak mennyi rendkívüli támogatást tud nyújtani. Jellemző, hogy nem politikai döntés született: a legmagasabb összegeket a megyei jogú városok közül azok kapták, ahol baloldali a polgármester.

Ismert, hogy a kormány tavalyi döntése szerint az iparűzési adó felét – a mikro- és kisvállalkozások esetén – közvetlenül az érdi vállalkozásoknál hagyta. Ez kb. 500 millió forintot jelent, ami segített abban, hogy ne szűnjenek meg érdi munkahelyek és az érdi vállalkozások túléljék a válságot. Ezt a kormány teljes egészében kompenzálta, sőt.

Országgyűlési képviselőnk ragaszkodott hozzá, hogy a városnak idén is legyen plusz pénzügyi forrása útjavításra és útépítésre. A tavalyi útjavítások is ilyen állami támogatásból történtek.

Most ismét 770 millió forint támogatást kap a város. Politikai kampány helyett tehát várjuk az útépítéseket, útjavításokat.

Főoldalról ajánljuk

Végre! Pest megye önálló régióként pályázhat forrásokra

Pest megye önálló régióvá válásával mintegy 140 milliárd forint fejlesztési forráshoz juthatnak a térség települései, köztük Érd is. A lehetőség uniós tagságunk kezdetétől élt volna, ha a baloldal, köztük érdi képviselői, nem akadályozták volna meg az erről szóló népszavazást. Ennek fényében nem csoda, hogy Csőzik László és a médiája egy árva betűt sem írt eddig erről a történelmi fejleményről.

Komoly kihívást jelent az ÉTH adósságainak törlesztése

Holtpontra jutott Érd hulladékszállító cége és a Fővárosi Közterület-fenntartó közötti gazdasági kapcsolat – ismerte el az érdi propagandamédiának adott interjúban a cég ügyvezetője. Aki ugyanakkor reméli, hogy Érd nem lesz Nápoly, amely az elmúlt évtizedben sokszor fuldokolt az utcán halomban álló, el nem szállított szemétben.

Lózungok helyett valódi cselekvés

Érd és térsége országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András a súlyos covid-betegségét legyőzve immár ismét nagy energiával vesz részt a parlamenti munkában és képviseli az itt élők ügyeit. A felelős cselekvés jellemzi munkáját, amely az elmúlt 10 évben soha nem látott fejlődést és kormányzati támogatást tett lehetővé az egész térség számára.

3500 egyszülős és nagycsaládos nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels gyulai szállodájában és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek.

Már ottalvósak is lehetnek az Erzsébet-táborok

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak a napközis táborokban vehettek részt a gyerekek, idén viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetők. Június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.