2021 – a remény éve

Minden év számvetéssel végződik és minden új év elhatározásokkal, tervekkel kezdődik. Mi is sok mindent remélünk 2021-től.

Mindenekelőtt azt, hogy véget ér a tavaly március óta tartó járvány. Véget ér végre a rendkívüli helyzet, a szorongás, a bizonytalanság. Véget ér a versenyfutás az idővel, és mindenki, aki erre önként jelentkezik (reméljük, minél többen!), megkaphatja a szükséges védőoltást. Bízunk a betegek gyors gyógyulásában, és reméljük, hogy ez a szörnyű kilenc hónap nem okozott gyógyíthatatlan sebeket a lelkünkben. 

Reméljük azt is, hogy a képmutatás, az önös érdekek képviselete, a sok hazugság, amivel az elmúlt évben kellett szembesülnünk a városvezetés részéről, háttérbe szorul az idén, és helyét a valódi tenni akarás veszi át.

Az, ami nem pártérdekek, hanem a közösség érdekei szerint való. Bízunk abban, hogy az érdi közhivatalt ellátók ezentúl a város jobbá tételéért dolgoznak majd, törvényesen, és nem családi, baráti vagy épp üzleti viszonyok szerint  intézik a közügyeinket.

Bízunk abban is, hogy cselekedeteikkel nem csupán a rájuk szavazók kegyeit keresik, hiszen ők a városban élők alig 16 százalékát teszik ki. De még a szavazásra jogosultak egynegyedét sem haladják meg. Csak az ő véleményükre hallgatni nem városépítés, hanem szimpla pártpolitika. 

Reméljük hát, hogy a gyűlölet béklyója végre lehull a város ügyeit intézők kezéről, és nem egy kisebbség, hanem valamennyi érdi javára kezdenek dolgozni.

Reméljük, hogy az érdi kis közösségek továbbra is azzal a szeretettel, állhatatossággal és elszántsággal működnek, mint eddig, és nem engednek a politikai uszítás sokszor csábító hangjának. 

Bízunk abban, hogy idén egyszer sem hunynak ki a fények a városban a pártpolitika utasítására. Nincs lehangolóbb, mint az egyik legszebb ünnepet politikai célokra használni. Az elmúlt években sajnos ebben is volt részünk.

Bízunk abban, hogy az értő beszéd elnyomja a káromkodást, az átgondolt tervezés elnyomja a pártérdekeket, a város jövőjének képviselete elnyomja a személyes ambíciók érvényesülését, a közösségi érdek pedig felülírja politikus férjek és feleségek önérdekű szövetségét.

Békét és kiszámítható fejlődést remélünk Érdnek. Tisztességet és őszinteséget. Valamennyiünk érdekében.

Azt reméljük, hogy amikor egy év múlva elbúcsúzunk ettől az évtől is, azt mondhassuk, írhassuk: beváltak a reményeink.

Erre emeli poharát az Érdi Hírek szerkesztősége.

Boldog új évet, Érd!

Főoldalról ajánljuk

Mi lesz veled, Érdi Városliget?

Az Érdi Városliget egyre népszerűbb az érdiek körében. Minden héten több száz család látogat ki ide sportolni, kikapcsolódni. A baloldal a választási kampányban ádázul támadta a helyet, most pedig a hírek szerint már az üzemeltetési szerződést is felmondták. Pedig sorra jelennek meg a pályázatok, amelyek segítségével még szebbé, még otthonosabbá lehetne tenni a helyet.

Érd a sor végén az élhető magyar városok rangsorában

Magyarországon a Várnegyedben és a belvárosban a legjobb élni, míg a megyei jogú városok között Érd szerepelt a leggyengébben – derült ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amely a 20 ezer főnél népesebb városokat életminőség szempontjából listázta tavaly év végén.

Aradszki András jól lobbizott: Érd is kap a sporttámogatásból

Aradszki András országgyűlési képviselő hatékony közbenjárásnak köszönhetően az Érdi Városi Sportegyesület is részesülhet abból a több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatásból, amit a kormány biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására.